Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/1/2/9/familjedaghemmethoppet.se/httpd.www/wds_cms/admin/connect_database.php on line 3 Målsättning

Familjedaghemmet Hoppet

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/1/2/9/familjedaghemmethoppet.se/httpd.www/wds_cms/admin/connect_database.php on line 3

Målsättning med verksamheten


Vår viktigaste målsättning är nöjda föräldrar som kan känna sig lugna och trygga när dom lämnar sina barn, och känna att deras barn utvecklas och respekteras för vilka de är.  Vi ser varje barn med dels det egna individuella behovet, och dels som en medlem i gruppen med de krav som ställs då.

Målsättning

menypunkt11.gif Att barnen ska trivas och ha det roligt, tryggt och utvecklande

menypunkt11.gif Uppmunta till att nyfikenhet och empati består och att de vågar pröva på nya utmaningar

menypunkt11.gif Att barnen behandlas med respekt för den egna individen

menypunkt11.gif Att förmåga till att lyssna berätta och stå för en egen åsikt utvecklas

menypunkt11.gif Att tiden i familjedaghemmet ska minnas med glädje

Barnen skall känna tillit till både mig och kompisarna, dom ska våga vara sig själva och visa känslor. Barnen ska känna delaktighet, gemenskap och trygghet. Få en bra start i livet och stimulans till utveckling. Kunskap och kompetens, rutiner och en god fysik omvårdnad. Att alltid känna sig välkomna.

Vi ser lek, lärande och omsorg som en helhet där de olika delarna kompletterar varandra för att ge helheten.  Barnens lek ger dom nya erfarenheter och intryck. Leken ger barnen fysisk aktivitet och socialt samspel mellan barnen och den vuxna.

Hos oss lägger vi stor vikt på utevistelse både i skog och parklek. Genom att vistas mycket i naturen får barnen ett bra förhållande till naturen och vad den kan erbjuda. Den skapande verksamheten så som att rita och måla är ett viktigt moment för att hjälpa till att utveckla den motoriska färdigheten och ge barnen nya uttrycksmedel.

Som komplement till leken har vi också sångstunder, sagostunder, gruppverksamhet, teaterspel och annat för att erbjuda både språklig träning och en stund av lugn och fysisk vila under dagen. Vi besöker även olika kulturella platser med aktiviteter anpassade för barn.

Vårt deltagande i barnens lek som en väsentlig del i verksamheten, att vara en i gruppen för att korrigera barnen både språkligt och socialt. Naturligtvis är samverkan med föräldrarna viktig. Dom är alltid välkomna att delta i verksamheten.

Familjedaghemmet Hoppet 1993 | Sankt Mickelsgatan 141 | 129 44 Hgersten | E-post: yvonne_hansson at yahoo.se | Tel: 0708-66 46 75